Helytelenül gondoljuk, hogy ciki a kivehető fogsor

A foghiánnyal küzdő páciensek az esetek többségében aggódva érkeznek az első fogászati konzultációra, és még a végleges fogmű átvételekor is úgy érzik, nem teljes az az élet amit a kivehető fogsor ad. Ennek a gondolatnak azonban meg kell szűnnie, hiszen a műfogsor szinte hiba nélkül képes visszaállítani a páciens rágóképességét, beszédfunkcióit és esztétikus mosolyát.

A kivehető fogsor előnyei és ápolása.

Az addig önbizalom-hiányban szenvedő személy végre nyugodtan mosolyoghat, beszélgethet és ehet, ezt az érzést pedig az sem ronthatja el, hogy a fogsor nem fix.
A protézis készítés során a fogorvosok felhívják a figyelmet a helyes használatra és ápolásra, márpedig egy igényes, ápolt fogsor soha nem lehet ciki vagy szégyen. Annak megléte ugyanis azt jelzi, hogy a páciens foglalkozik az elvesztett rágószervek pótlásával, illetve hogy fontos neki az esztétikum és az egészség. Ne felejtsük, hogy fogak nélkül nemcsak a külsőnk és a mosolyunk változik meg, de az egészségünket is veszélyeztetjük.
Magyarországon ma ráadásul közel nyolcszázezer ember visel kivehető fogpótlást, és az ötven év felettiek nagy része kénytelen kivehető protézist használni. Ma már nagyon kevesen gondolják, hogy ciki lenne a műfogsor viselése, hiszen sokaknak van érintett az ismerősi körében vagy a rokonai között. Ők már tudják, hogy a szépségre és egészségességre való törekvés csak helyes lehet valamint követendő példa.
A legnehezebb időszaknak sokan azt tartják, ameddig a kész fogmű el nem készül, azonban ez a köztes állapot is gyorsan elmúlik, és a végén szabadon, bátran kell élveznünk az élet minden pillanatát.