Mennyi ideig tart egy fogsorjavítás?

Még a legóvatosabb páciensekkel is előfordulhat, hogy fogsorukat törés, repedés vagy hasadás miatt javítani kell. Ez nemcsak a pluszköltségek miatt, hanem az utánajárás és a javításra elpazarolt idő miatt is kellemetlen lehet. Épp ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a fogsor biztonságának, ha viszont mér megtörtént a baj, akkor hiába minden sopánkodás, csak a költség- és idővonzatok foglalkoztatják a pácienst.

Fogsorjavítás nagy vonalakban.

A műfogsor javítás költsége természetesen a sérülés mértékétől is függ, azonban egy szimpla törést vagy kapocspótlást 5-6 ezer forint körül már . A komolyabb sérülések vagy a jelentősebb javítások persze nagyobb összeget igényelnek (10 ezer forint felett), viszont fogorvos és fogorvos, valamint fogtechnikus és fogtechnikus között is lehet nagy különbség.
Igazán jelentős különbség inkább az időráfordítás terén van: a fogorvosok képesek kisebb-nagyobb módosításokat elvégezni a kivehető pótláson, azonban előfordulhat, hogy egy-egy szituációban már fogtechnikus segítségét kell igényelniük. Ez persze megnöveli a várakozási időt, és valószínűleg vissza is kell mennünk egy-két nappal később a klinikára, amíg a technika elvégzi a szükséges javítást és visszaszállítja a pótlást. Rövidebb a várakozási idő, ha közvetlenül egy minőségi munkát végző fogtechnikust keresünk fel.
Alapjában véve azonban a munka 1-2 órán belül elkészül, és még a komolyabb törésnél sem kell hosszabb ideig várakozni. A műfogsor javítás a helyszínen megvárható, és a fogsor olyan lesz ezután, mint új korában.