Mit tehetnek a fogászatok és a fogtechnikus? A leggyakoribb javítási munkák fogsor esetén 2.

A fogsortörés gyakori problémának számít, azonban még egy jól elkészített, tökéletesen illeszkedő protézisnél is előfordulhatnak egyéb problémák. Mik ezek, és miért szükséges egy nagy tudású, sokrétű tapasztalattal rendelkező fogorvos vagy fogtechnikus segítségét kérni?
Alapvető igazság, hogy a rutin és a tudás segítségével még a nehéznek tűnő pillanatokban is képes lehet egy szakember ideális és megvalósítható tervet készíteni. A fogpótlás egy precíziós eszköz, ahol nem szabad és nem érdemes hibázni, mert annak komoly következményei lehetnek. Miért bízná ezt akárkire?
Kiváltképp akkor, ha problémák merülnek fel meglévő protézisével!
A műfogsor javítására még akkor is sor kerülhet, ha az eszközből fog vagy fogak törnek ki. Ilyen esetben a szakemberek kiegészítik a fogsort az oda illő műanyagfogakkal, sőt, szükség esetén az alaplemez egy részével.
Utóbbira akkor kerülhet sor, ha a részleges protézis mellett elhelyezkedő természetes fogakat ki kell húzni, és a pótlást ki kell egészíteni. Az alapul használt akrilát formázható, alakítható, vagyis viszonylag egyszerű javítani és pótolni; többek között ezen előnye miatt használják előszeretettel a fogászatban.
Éppen ezért akkor sem kell megijedni, ha a meglévő műfogsor valamilyen okból kifolyólag már nem tudja százszázalékosan ellátni a feladatát, például esztétikailag sérül, vagy csak ki kellene egészíteni. A fogászatok és a fogtechnikusok a modern technikának köszönhetően az ilyen problémákat egyszerűen és gyorsan orvosolni tudják.