Protézis ápolása kategória bejegyzései

Elhanyagolt protézis? Ápolja és rögzítse

Szomorú statisztikát lehet olvasni a protézist viselő magyarokról: a kivehető pótlást használóknak csak az egynegyede látogatja meg rendszeresen fogorvosát ellenőrzés céljából, és a csoport fele nem használ tisztító készítményeket.

Sok az elhanyagolt protézis.

A Corega által végzett nem reprezentatív felmérés szerint hiába van több mint félmillió magyarnak kivehető pótlása, a legtöbben nem tudják, hogyan kell megfelelően ápolni és tisztítani a protézist. Sok páciens kevés információval rendelkezik a műfogsorral kapcsolatban, és leginkább házi módszereket alkalmaz a tisztításhoz; ezek persze közel sem tudnak olyan hatékonyak lenni, mint professzionális szerek.
A műfogsort viselők nagy része csak szükség esetén látogatja meg fogorvosát, évente pedig csupán a negyedik jut el a szükséges kontrollra. Pedig sok problémára ezek az ellenőrzések világítanak rá, és csak így válik lehetővé a korai, időben történő kezelés.

A fix fogsor a legjobb megoldás.

Külön érdekesség, hogy a válaszadóknak csak körülbelül a fele volt elégedett a protézisével, és a legtöbb gondot annak instabil állapota jelentette. Sajnos még csak kevés páciens ismeri a fix fogsor lehetőségét, amellyel két vagy négy implantátum beültetésével tökéletesen tartó kivehető pótlást igényelhető. A régi foghiányból fakadó csonthiány is pótolható egy speciális műtét segítségével, ezért a páciensek nagyobb része alkalmas lehet a műgyökér beültetésével járó műtétre.

Olvassa el cikkünket a fix fogsor előnyeiről itt!