Nanokristályból műfogsor?

Az implantátumok beültetésével tökéletesen fix fogsor készíthető, azonban a pótlások kivehető része legtöbbször erős műanyagból készült. A legnagyobb hátrány velük szemben, hogy nem mindig elég kemények vagy nem mindig elég fehérek (legalábbis a természetes fogakhoz képest).

Nanokristályból műfogsor.

A háttérben persze a fogászati technológia folyamatosan dolgozik a lehető legjobb megoldáson, és úgy tűnik, hogy német üvegtechnikusok most egészen egyedülálló megoldási javaslatot dolgoztak ki.
A szakemberek által készített anyag ugyanis nanokristályok segítségével képes tökéletesen utánozni a valódi, egészséges emberi fogat.
A Jénai Egyetem munkatársai előtt az a cél lobogott, hogy olyan erős, esztétikus és flexibilis fogazatot készítsenek, mint amilyen a fogzománc. A fogat kívülről fedő zománc a legkeményebb anyag az emberi szervezetben, amire szükség is van, hiszen hatalmas erőhatás éri rágáskor. Az üvegkerámiából készül pótlás pedig megfelel az elvárásoknak, mivel nemcsak kemény és erős, de a külsejét illetően is hasonlít az emberi fogazathoz.

A nanokristályok létrehozása.

A magnéziumból, alumíniumból és szilikon-oxidból készülő üvegkerámia ötször keményebb a napjainkban használt fogászati kerámiáknál, és emellett még az optikai tulajdonságokat illetően is kiválóan megfelel a feladatra.
A speciális eljárás során nanokristályok jönnek létre, amik olyan kicsik, hogy a természetes fogak zománcához hasonló áttetszőség jellemző rájuk. Ezeket az előnyöket hallva talán nem is kell sokat várni arra, hogy a fix fogsor esetén az implantátumok mellett a kivehető rész is különleges hatású alapanyagból készüljön.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>