műfogsor címkével jelölt bejegyzések

A műfogsor rögzítése

Nagyon sok páciensnek elege van abból, hogy kivehető fogpótlása billeg, mozog, ezért tartós megoldást keres a stabilizálásra. Régen csak a műfogsorrögzítők segítettek a problémán, ezek azonban csak rövidtávon oszlatták el a bizonytalanságérzést a páciensekben.

Műfogsor rögzítése lehet a megoldás.

Ugyanakkor a modern technológiának köszönhetően ma már a protézisek is fixálhatóak az állkapcsokon implantátumok segítségével, így azok a páciensek is számíthatnak megoldásra, akiknek korábban nem tudtak fix körhidat építeni.
Költséghatékony módszernek persze még mindig a ragasztó számít, ami kényelmes és gyors megoldást jelent a kismértékben mozgó pótlás esetén. A műfogsorrögzítő egy vékony és rugalmas párnát képez a fogsor és az íny között, és nemcsak segít a vákuum megtartásában, de a stabilabb tartás miatt meggátolja, hogy ételdarabok kerüljenek a protézis alá.

Fogsor rögzítés implantátummal vagy ragasztóval?

A ragasztók fokozzák a nyál viszkozitását, valamint növelik annak természetes tapadóképességét is, azonban hosszútávon közel sem tudnak olyan hatékonyak lenni, mint az implantátumon rögzülő fogpótlás.

Műgyökér beültetés

Műgyökér beültetésével és a kivehető pótláshoz történő kapcsolásával ugyanis akár élethosszig tartó, stabil megoldást kaphatunk. A titániumból készült implantátumok nem okoznak allergiás reakciót, a szervezet pedig teljes mértékben befogadja őket magába, így a protézisrögzítés problémáját egy csapásra magunk mögött tudhatjuk, és ehhez mindössze egy fájdalommentes, rövid ideig tartó kezelésre van szükségünk.

A fogászati beültetést az implantálást szájsebész végzi.

Az implantálást szájsebész végzi steril műtőben, és a beavatkozás olyan népszerű lett a világon, hogy ma már rutinszerűen történik a műtét, és a sikerességi ráta a 97-98 százalékot is elérheti.
A standard méretű, minőségi implantátumok (Nobel, Straumann, Astra, Alpha-Bio) akár élethosszig tartó garanciát is kínálnak, de még az úgynevezett mini (azonnal terhelhető) implantátumokkal is legalább húsz évig tervezhetünk. Erre a garanciára jön még rá a beavatkozást végző fogászat jótállása is, amely magára a műtétre vonatkozik, vagyis teljes biztonságban érezhetjük magunkat.