Kivehető protézis ápolása

A fogsor készítés utolsó lépésével, vagyis a végleges fogmű átadásával nem ér véget sem a páciens, sem a fogorvos munkája. A legnagyobb teher és felelősség persze ilyenkor az előbbit, vagyis a fogsor viselőjét terheli, hiszen a kivehető pótlást ápolni, gondozni és tisztítatni kell ahhoz, hogy tartósan és megfelelően elláthassa a feladatát.

A kivehető protézis ápolása.

A protézis átadásakor a fogorvos igyekszik minden pácienst a lehető legfontosabb információkkal ellátni, hogy a használat során semmilyen probléma ne merüljön fel. Vannak hasznos tanácsok a műfogsor viselésével kapcsolatban és persze ötletek arra, hogy miképp óvhatjuk meg a protézist, azonban az egyik legfontosabb feladat a fogmű hatékony tisztítása.

Az egyik legfontosabb alapelv az, hogy a protézist a lehető legtöbb alkalommal meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Étkezések után a minimum az, hogy le kell öblíteni folyó víz alatt, de ha van lehetőségünk, már ilyenkor is érdemes fogkrémet és a fogkefét használni az óvatos sikáláshoz.
Bár étkezések után opcionális, lefekvés előtt szinte kötelező az előbb említett fogkrém és fogkefe, hiszen a lepedékek és a fogkövek a kivehető pótláson is megtelepedhetnek. Ilyenkor pedig nemcsak a fogmű állapotát, de a száj flórájának megváltozása miatt az egészségünket is kockázatjuk.

Alapos fertőtlenítés legalább hetente egyszer.

Hetente legalább egyszer, de lehetőség szerint akár minden nap érdemes speciális kémiai hatású fogsortisztítót használni a tökéletes fertőtlenítés érdekében. Ezek a tabletták hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket és elpusztítják a veszélyes baktériumokat, gombákat.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>